Hoe zien de lessen er uit? 

Er zijn maximaal 2-3 kindjes/lesgever. In het zwembad zullen er maximaal 6 kindjes en 2 lesgevers tegelijkertijd aanwezig zijn.

Hoeveel zwemlessen moet mijn kind volgen, voor het kan zwemmen?

Ieder kind heeft een ander leertempo. Leeftijd, motorische vaardigheid en beginniveau hebben invloed op dit tempo. Gemiddeld gezien zal een kind tussen de 16-24 lessen nodig hebben om de schoolslag goed onder de knie te krijgen. Soms kan het sneller, soms zal het trager zijn. We voorzien doorheen het jaar meerdere lessenreeksen.

Voorrangsperiode?

Kinderen die al een bepaalde reeks volgen zullen gecontacteerd worden om te verlengen voor de volgende reeks. Pas na deze voorrangsperiode worden mensen op de wachtlijst gecontacteerd en zal het mogelijk zijn om nieuwe kinderen in te schrijven voor een volgende reeks.

Ouders toegelaten? 

Doorheen de jaren hebben wij gemerkt dat de kinderen de meeste vooruitgang boeken als mama/papa niet aanwezig is in het zwembad.

De focus ligt dan veel hoger bij de kinderen en men is minder snel afgeleid.

Ook de lesgever kan de voorziene tijd ten volle besteden aan de kinderen in het zwembad.

 

-> In Wielsbeke, Ledegem, Zulte, Staden, Harelbeke:
    kom gerust de laatste 5 min binnen om te zien wat men geleerd heeft.

 

-> In Waregem is dit niet mogelijk

Wat als mijn kind ziek is?

Gelieve ons op de hoogte te brengen via mail. Om de les in te halen verwachten we een foto van het doktersattest. Wij contacteren jullie dan om een inhaalmoment in te plannen.

Let op: per reeks is het mogelijk om maximum 1 keer een gemiste les in te halen.
! Voor andere zaken zoals op reis, weekendje weg, trouwfeesten, babyborrels,        vormsels,... kan er geen inhaalles voorzien worden.